Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Festett templomi famennyezetek
#72401

dokumentum

A film a kispetri, a vilonyai, a hódmezővásárhelyi, a magyarókereki és mezőcsáti templomok festett kazettáin túl a zubogyi, a nádújfalusi és szentsimoni templomokban látható... több»

#72402

Az óriáskrokodil nyomában című ismeretterjesztő film főhőse egy közel hat méteres szörny. Lolong, az óriáskrokodil évekig tartotta rettegésben Mindanao szigetét, majd miután két... több»

Iskola dráma
#72403

dokumentum

Roma telepek, kisegítő iskolák, felzárkoztató osztályok, utca-gyerekek, oktatási programok, egyéni kezdeményezések. Emberjogi aktivisták, roma pedagógusok, pszichológusok,... több»

Ízőrzők: Mencshely
#72404

dokumentum

Mencshely a Balaton-felvidék északi határán fekvő község. A "háromtornyú falu" elnevezést arról kapta, hogy több temploma is van. Természeti környezete önmagában is elegendő indok... több»

Rendező: Móczár István

#72405

játékfilm

Ismerős a történet: egy fagyos éjszakán egy fiatal pár csecsemőjükkel együtt farkasok elől menekül. Menedéket kérnek a faluban, de senki sem akar segíteni nekik. több»

Fény-képek gyermekeinknek
#72406

dokumentum

A történelem tényei mozdulnak meg ezeken a különös, mozgó fényképeken. A zsidók üldöztetésének kordokumentuma: a sárga csillag felragasztásától a szovjetek... több»

Levelet kaptam...
#72407

dokumentum

1690-ben Mikes Kelemen édesapja egy tölgyfát ültetett fia születése alkalmából. A több mint háromszáz éves tölgynek letört egy hatalmas ága. A földön fekvő fába Mónus Pál... több»

Mintha nem otthon lennénk...
#72408

dokumentum

A két részes film kiinduló pontja a 2010. októberi vörösiszap tragédiát követő hónapban forgatott "4 nap emlékezés" című film. Az első rész centrumában az akkor megismert... több»

Rendező: Gulyás János

Rászedettek
#72409

játékfilm

Három Thurzó-elbeszélés tévéváltozata látható a Nyitott könyv műsorában: Térj vissza győztesen, A földi maradványok, és Az oroszlán torka.

#72410

A Baltimore-i Művészeti Iskola egykori növendékei mesélnek az életútjukról. több»

Naplegenda
#72411

NA Naplegenda  (2001)

táncfilm

Az Állami Népiegyüttes csodálatos tánckölteménye Nikola Parov egyedülálló zenéjére. Közép-kelet európai tánc- és zenei örökségeink egymásra hatásai fogalmazódnak meg egy... több»

Rendező: Bokor Attila

A katakomba rejtélye
#72412

dokumentum

Dr. Michael Scott történész feltárja egy sír titkait, amelyet a híres római katakombákban találtak. több»

#72413

NA Lunar Dial  (2016)

rövidfilm

Az animációs film hátterét a rendező festménye adja. A jelenetek nem függenek össze szorosan egymással, de a ritmus, a tagolás, a hang és a csend összekapcsolja őket.

Rendező: Yuan Gao

Egy pár tánc Széken - Magyarszováti dalok
#72414

dokumentum | zenés

Szék a Kis-Szamos egyik völgyében zsákfalu. Felszegre, Csipkeszegre és Forrószegre tagozódik. Története a XIX. századig jóformán összefonódott a sóbányászattal, azt követően... több»

Rendező: Lukács Lóránt

Schéner Mihály
#72415

dokumentum | életrajzi

A 78 éves, Kossuth-díjas Schéner Mihály művészetének egyik tápláló forrása a folklór. Festményeiben, plasztikáiban a népművészet mellett jelen van a konstruktivizmus és a... több»

A búvópatak felszínre tört...
#72416

dokumentum

"A búvópatak felszínre tört ..."-a dél-brazíliai Jaraguá városában többen nemrég "felfedezték", hogy őseik a múlt század végén Magyarországról vándoroltak ki: a magyarul nem... több»

#72417

NA A beszéd  (2020)

játékfilm

Az első világháborút követően olyan békerendet kényszerítettek a vesztes oldalon álló országokra, köztük az Osztrák–Magyar Monarchiára, mely óriási érvágást jelentett a... több»

Cédula a telefonkönyvben
#72418

játékfilm

Farsang utolsó estéje. Az utcákon vidám, ünneplő emberek. A zajos pesti éjszakában egy magányos fiú találkozik egy magányos lánnyal.

Vademberek
#72419

NA Vademberek  (2001)

kaland

Négy jóbarát a gimnázium befejezése után továbbra is tartja egymással a kapcsolatot. Az élet egészen más pályára sodorta őket, mégis minden évben találnak időt, hogy a városi... több»

Cormons és a hagyományok
#72420

dokumentum

A testvérvárosi kapcsolatok általában valamely múltbéli közös eseményhez kapcsolódnak. A települések lakói úgy érzik, fontos és gyümölcsöző, ha két közösség összetartozik,... több»

Rendező: Szitányi László