Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Macska
#72601

NA Macska  (2004)

kísérleti film

A személyiségjegyek messziről felismerhetők egy-egy munkában, hamar kiderül, hogy beskatulyázott feministáról, vagy csak egy bárgyún elmacskásodott nőcskéről van szó. A film... több»

Rendező: Baki Orsolya

A kézműves Japán
#72602

dokumentum

Filmünk a három legismertebb és legjellegzetesebb japán kézműves tárgyról szól: a szamurájkardról, a japán kerámiáról és kimonóról. több»

Csipetnyi Grúzia
#72603

dokumentum

A Szovjetunió széthullása után önállóvá vált Grúzia, demokratikus útra lépett, az Európai Unióhoz való közeledés mellett döntött. A riportfilm a kaukázusi köztársaság... több»

Rendező: Tótfalusi András

#72604

játékfilm

A II. világháború utáni Budapesten egy András nevű fiú megpróbál élelmiszert szerezni a családjának. András vidékre megy, hogy ruháért cserébe édesanyjának és magának... több»

Rév Lívia zongorista
#72605

dokumentum | életrajzi

Rév Lívia a világ legjelentősebb zongoraművészei közé tartozik. 1916-ban született, tehát annak a legendás, világhírűvé vált nemzedéknek a tagja, amelyet Fischer Annie neve... több»

Rendező: Mácsai János, Pálos György

Szereplők: Rév Lívia

#72606

NA BUMERang  (2020)

vígjáték

Egy gazdag gyógyszergyáros megszokta a parancsolást, de amikor a sors összehozza őt egy munkanélküli férfival, sok minden megváltozik.

1956. október 23. - A forradalom első órái képről képre percről percre
#72607

dokumentum

Dr. Zimányi Vera történész visszaemlékezése az október 23-i eseményekre, korabeli felvételek segítségével. több»

Rendező: Varga János

Nyárfalevél
#72608

animáció

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény napszámos, aki egyedül nevelte két árva gyermekét, Jánost és Krisztinkát. Ahogy a gyerekek felcseperedtek, meghalt az apjuk is.... több»

Rendező: Szabó Emese

Így készült: Álomutazó
#72609

A mesemusical készítésének kulisszatitkai! Hogyan kerül színpadra 2017 leglátványosabb magyar mesemusicalje? A grandiózus produkció kulisszái mögé pillanthat be velünk és... több»

Fordítva
#72610

NA Fordítva  (2008)

rövidfilm | vígjáték

Zoltán kitűnő eredménnyel szerzett jogi diplomát. Okos, tehetséges és elszánt. Ennek ellenére csak egy videotékában kapott állást. A szüleivel él, akik mindentől féltik. Egyetlen... több»

Nyugodjak békében
#72611

dokumentum

Baranya megye kis falujában, Csebényben él özv. Racskó Józsefné. A 76 éves parasztasszony tragédiáktól sem mentes sorsa tárul fel előttünk. Racskó Józsefné 1982-ben meghalt.

Rendező: ifj. Schiffer Pál

Szereplők: Racskó Józsefné

Ritmusok
#72612

NA Ritmusok  (2004)

kísérleti film

Ebben a filmben arra teszünk kísérletet, hogy különböző ritmusok segítségével mondjunk el klasszikus, narratív történeteket, csak lábakon keresztül. Az anyag öt kicsi fejezetből... több»

Szereplők: Susmán Krisztián

Ízőrzők: Noszvaj
#72613

dokumentum

Noszvaj Egertől nem messze található kedvelt turisztikai célpont. Híres az 1774-78 között késő barokk, copf stílusban épült De la Motte kastélyról, a XIX. század elejétől... több»

Rendező: Móczár István

Visszaszámlálás
#72614

dokumentum

"A témát nem én találtam meg, hanem egy véletlen folytán a téma talált meg engem. Nem tudtam igazán, mibe fogok, nem gondoltam, hogyan fog hatni rám. Olyasmiről próbáltunk filmet... több»

Turfáni képeslapok
#72615

dokumentum

Közép-Ázsia a Takla-Makán sivatag északi csücske. Itt haladt át a Selyemút, Kína ujgur tartományának fővárosától, Urumcsi/Ürümcsitől nem messze. Ez a Turfán-medence, 150... több»

#72616

animáció

A Világmesék animációs sorozat alkotói feladatuknak tűzték ki, hogy öt világrész népeinek végtelen mesekincséből jellegzetes történeteket megfilmesítsen. Fontosnak érezzük,... több»

Rendező: Cakó Ferenc, Vargyasi Levente

Szereplők: Őze Áron

K3
#72617

NA K3  (2008)

szkeccsfilm

Gerő Marcell: Kócos 22'Gothár Péter: Tanúvallomás 25'Horváth Lili: Uszodai tolvaj 21'Jóvér Csaba: Hazatérés 8'Gazsó Zsuzsanna: Nyári Egyenlet (Összeesküvés) 6'

#72618

dokumentum

Az egyházak elleni akciók, ezen belül is a katolikus egyház elleni tevékenység különleges helyet foglaltak el az állambiztonság munkájában, a kommunizmus évtizedeiben. A tartótiszt... több»

Rendező: Varga Ágota

Napóleon udvara
#72619

filmetűd

Jelenetek a hangszerkészítők életéből.

Rendező: Kamondy László

A Klezmatics Magyarországon
#72620

zenés

A Pepsi Sziget Világzenei Nagyszínpadán a világhírű zsidó népzenét játszó Klezmatics játszott óriási sikerrel. Frank London világhírű trombitás 2000-ben Ferihegyre érkezvén a... több»