Közösség

Vélemény:

71 Bohócrém

(2017)

Véres ahogy kell valahogy mégsem túl hihető

The Ursus   2024.12.26 11:25
2

Csak megnéztem a Terrifier 1-et egy barátom unszolására, aki kitartóan hónapok óta mondogatta már nekem, hogy ne hagyjam ki ezeket a filmeket. Így az ünnepek alatti magányomban belekezdtem. Nincs is jobb, mint a szeretet ünnepén slasher horrorokat nézni tök egyedül. De ezt dobta a gép, ez van. Azért koncentráltam erősen a cselekményre és a látványra is. Nos, az előbbi nagyon gagyi, az utóbbi viszont valóban erős. Literszám folyik a vér, és David Howard Thornton valóban ijesztő figura a folytonos vigyorgásával. Damien Leone nem százas ezzel az egésszel, de elismerem, hatni tud az emberre a végeredmény, amit összerakott (rendezőként). Persze a hihetőség nagyon kell ahhoz, hogy valódi élménnyé váljon egy film, és én kimondottan igénylem is a realizmust. Ezen a ponton azonban megbukik a dolog a szememben, mert totál semmi hihető nincs benne. A belezések, trancsírozások, leszúrások hihetőek, de a többi már nem, például az, hogy soha nincs időben rendőr a helyszíneken és, hogy egy tökig véres bohócjelmezes tag szabadon mászkálhat nyilvános helyeken.